Nyheter

Raysearch flyttar sitt huvudkontor till Hagastaden

Hagastaden lockar stor medicinteknisk aktör. Raysearch Laboratories flyttar sitt huvudkontor från de centrala delarna av Stockholm till Hagastaden.

Läs mer

KLP Eiendom köper Kv. Princeton

KLP köper projektfastigheten Kv. Princeton där Region Stockholm och Raysearch Laboratories utgör huvudsakliga hyresgäster. Försäljningen genomförs som en bolagsaffär med underliggande fastighetsvärde om 2,6 Mdr.

2020-02-29

Vitartes lämnar in beslutsunderlag för Sahlgrenska Life

Västra Götalandsregionen och Göteborgs Universitet har mottagit den programhandling som Vitartes i samarbete med Västfastigheter sammanställt.

2020-01-31

SLL och Karolinska Universitetssjukhuset flyttar in i Kv. Princeton

Nya administrativa lokaler för Stockholms Läns Landsting och Karolinska Universitetssjukhuset.

2019-06-30

Vitartes välkomnar Anna Strömberg

Vitartes är glada att kunna välkomna Anna Strömberg som ny projektledare. Anna kommer senast från Karolinska Institutet och ska främst arbeta med Vitartes projekt i Hagastaden. Med lång erfarenhet från lokalförsörjning och projektledning inom offentlig sektor är Anna ett perfekt tillskott till Vitartes team.

2018-04-10

Vitartes anlitar CBRE i Hagastaden

Vitartes har sedan tidigare inlett produktionen av Kv. Princeton, en modern och flexibel kontorsfastighet i hjärtat av Hagastaden. Vitartes har tecknat ett exklusivt uthyrningsavtal med CBRE för att hyra ut fastigheten. Inflytt beräknas kring årsskiftet 2020/2021.

2018-03-19

Vitartes i Almedalen

Träffa Vitartes i Almedalen! Vitartes representeras i år av Peter Alvemur, vice vd, och Viktor Heimer, marknadsansvarig. Vi träffas gärna för att diskutera framtiden för life science i Sverige, samt vilka miljöer som behöver utvecklas för innovation och samverkan.

2017-06-13

Vitartes bygger för morgondagens life science i Hagastaden

I oktober inleddes byggnationen av Vitartes projekt Scandinavian Life Science, två fastigheter för vård, forskning, utbildning och näringsliv i Hagastaden. Nyfikenheten är stor på hela projektet och Stockholm Science City intervjuade Vitartes VD Steinar Stokke.

2017-04-28

Samverkan kommer vara nyckeln till framgång i Göteborg

I Göteborg, vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Medicinarberget, utvecklar Vitartes tillsammans med Västfastigheter och Akademiska Hus ett internationellt kunskapscenter där forskning och utbildning på Medicinareberget kopplas samman med norra Europas största universitetssjukhus. Utvecklingen sker i en unik samverkan mellan flera aktörer. Peter Alvemur, projektchef och vice VD på Vitartes, svarar på frågor om projektet.

2017-02-23

Osynlig utställning gav insyn

I Hagastaden utvecklar Vitartes ett Eye Center of Excellence där S:t Eriks Ögonsjukhus etablerar sig tillsammans med akademi och näringsliv för att skapa världsledande ögonsjukvård. En viktig del i utvecklingen är skapandet av lokaler som är anpassade för personer med nedsatt syn. Under tisdagen besökte projektgruppen från Vitartes, S:t Eriks Ögonsjukhus och utvalda konsulter Osynlig Utställning i Stockholm.

2017-01-24

​Samarbetsavtal ger nya möjligheter för Sahlgrenska Life

Vitartes, Västfastigheter och Akademiska Hus tecknar samarbetsavtal för utvecklingen av Sahlgrenska Life - ett nytt Life Science-kluster som binder samman Sahlgrenska Universitetssjukhuset med Göteborgs universitets forskning- och utbildningsverksamhet på Medicinareberget.

2016-12-23
Copyrights 2016 Vitartes | Made by lemon.no