OM VITARTES

Vitartes ambition är att vara det ledande projektutvecklingsbolaget inom Life Science. Vi utvecklar hållbara Life Science-fastigheter som integrerar sjukvård, forskning, utbildning och näringsliv i kunskapskluster. Med fastigheter som instrument vill vi möjliggöra och främja samverkan mellan verksamheter och därmed skapa ett betydande mervärde för våra hyresgäster. Namnet Vitartes kommer från latinet där Life Science fritt översatt blir Vita Artes.

 

Vitartes AB ägs till lika delar av Hemsö Fastighets AB och SveaNor Fastigheter AB. I Vitartes kombineras Hemsös kompetens avseende förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter med SveaNors projektutvecklingskompetens och erfarenhet inom Life Science.

ANSTÄLLDA

Steinar Stokke

Steinar Stokke

VD
Peter Alvemur

Peter Alvemur

Affärsutvecklingschef & vVD
Håkan Karlsson

Håkan Karlsson

Teknisk Direktör
Tomas de Flon

Tomas de Flon

Ekonomichef
Anna Strömberg

Anna Strömberg

Projektledare
Robert Bolmgren

Robert Bolmgren

Chef Uthyrning

ÄGARE


Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att äga, förvalta och utveckla fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Vår vision är att vara den bästa fastighetsvärden för samhällsservice.

Det innebär att vi ska skapa mervärde för våra kunder och vara den självklara fastighetspartnern för kommuner, landsting och privata operatörer. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal, stabila hyresgäster och starka ägare. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 25 miljarder kronor. Hemsö ägs av Tredje AP-fonden till 85% och av AB Sagax till 15%. Hemsö har kreditbetyg A- från Standard & Poor’s. Mer information på www.hemso.se 


SveaNor bildades 2010 av erfarna norska och svenska fastighetsutvecklare och investerare med mål om att bli en ledende fastighetsaktör för utveckling av internationellt konkurrenskraftiga Life Science-kluster i stadsnära lägen i Norden. SveaNor har utvecklat bland annat Technology for Health och Neo för KI, KTH och Röda Korset i Huddinge. I och med bildandet av Vitartes kommer SveaNors pågående projekt att hanteras i det nya bolaget. Mer information på www.sveanor.se

Styrelse

  • Håkan Bryngelsson, Styrelseordförande 
  • Nils Styf
  • Rutger Källén
  • Arve Nyhus
  • Bert Ove Johansson 
  • Olof Johansson 
  • Monica Haugan
  • Nils Arne Nordheim (Suppl) 
  • Mats Wilborg (Suppl)
Copyrights 2016 Vitartes | Made by lemon.no