Arkitekttävlingen för Sahlgrenska Life avgjord

Några av Nordens största arkitektbyråer tävlade om att rita Sahlgrenska Life, ett projekt som Vitartes utvecklar tillsammans med Västfastigheter. Uppdraget omfattar 90 000 kvadratmeter där Sahlgrenska Universitetssjukhuset kopplas ihop med Göteborgs universitet och näringslivet.

Nu har ett av fem tävlingsbidrag valts som underlag för det fortsatta arbetet. Det vinnande bidraget kallas "Flöden" och är framtaget av Sweco och Arkitema arkitekter. "Vinnarförslaget har arkitektoniska kvaliteter och ger en tydlig och igenkännbar identitet för ett världsledande center för medicinsk forskning, vård och utbildning" säger juryns ordförande Arve Nyhus som är mycket nöjd med tävlingen.

Juryn bestod av Arve Nyhus, ordförande SveaNor, Niclas Malmeling, Västfastigheter, Mårten Tiselius, Göteborgs universitet, Barbro Fridén, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Gunnar Persson, Göteborgs Stad, Christine Grape, arkitekt, Karin Ahlzén, Sveriges Arkitekter, Ulf Magnefors, Sveriges Arkitekter och Lars-Erik Berghos, jurysekreterare.


« Till nyheter

Copyrights 2016 Vitartes | Made by lemon.no